Stara godina, božićnice i predsjednički izbori

Press 30. prosinca 2014

Poziv na ”Podnevni ispraćaj stare godine”

Sve građane od srca pozivamo da nam se u srijedu, na samu staru godinu u vremenu oko podneva, od 11 do 13 sati pridruže u podnevnom ispraćaju stare godine. Unatoč predviđenoj hladnoći, razveselit ćemo se uz kobasice, kuhano vino i živu glazbu.

Ovom prilikom ćemo u druženju s građanima iskoristiti da im zaželimo sretnu i uspješno novu 2015.

Isplata božićnice našim umirovljenicima

Ove godine izostala je simbolična božićnica našim umirovljenicima najslabijeg imovinskog stanja. Žao nam je zbog toga jer gradska vlast nije pokazala solidarnost s najpotrebitijima, tim više što broj od tristotinjak takvih božićnica za grad ne bi trebao predstavljati veliki izdatak, a stotinu kuna znači mnogo za one koji i inače imaju najmanje.

S jedne strane grad je potrošio veliku svotu na nedavne izbore za vijeća mjesnih odbora – na tome se moglo uštedjeti, o čemu smo se već obraćali javnosti – a od uštede dio su mogli dobiti i umirovljenici.

Predsjednički izbori

Rezultati su više manje standardni za Dugo Selo. Odražavaju demografsku strukturu i dinamiku stanovništva kakva je prisutna u Dugom Selu u posljednjih dvadeset godina. S druge strane, došlo je do raspršivanja glasova na ljevici jer je dio tih glasova odnio Ivan Sinčić. Kujundžić je svojom agresivnom retorikom naštetio samome sebi, a dio njegovih glasova se prelio Kolindi GK.

Izlaznost u Dugom Selu od 42% je relativno zadovoljavajuća. Zahvaljujemo svim biračima koji su unatoč teškim vremenskim prilikama izašli na izbore i dali svoj glas Ivi Josipoviću.